De kippegids

De kippegids In het kort, is dit wat er allemaal in de Kippengids te vinden is: Diverse bouwtekeningen voor het bouwen van kippenhokken. Van kleine kippenhokken tot grotere varianten te vergelijken met een ‘professioneel’ kippenhok; Een groot aantal tips voor het zelf houden van kippen. Hierdoor is de gids perfect voor iedere hobbyist, maar ook… Read More »

Een hek zelf maken

Een hek zelf maken Als je een hek zelf wilt maken dan is het handig om daarvoor een bouwtekening te hebben. Fred heeft verschildende bouwtekeningen voor hekken. Je kan ze van grenen maken of van hardhout. Ook vuren en eiken is geschikt. Nog wat RVS schroeven aanschaffen en je kan aan de slag. Je kan… Read More »

Carport zelf maken

Carport zelf maken Er zijn meerdere typen. Vrijstaande cartport met plat dak neem ik als voorbeeld.. Je moet altijd informeren bij je gemeente of je er een vergunning voor nodig hebt. Er zijn onder anderen een aantal lange palen voor nodig. Voor het dak moet er minimaal 5 cm verval zijn om het regenwater weg… Read More »

Trappen en ladders zelf maken

Trappen en ladders zelf maken Fred heeft allerlei bouwtekeningen voor ladders en steektrappen. Steektrappen zijn de verbinding tussen twee etages. Voorkinderen kan je ook ook voor beneden en boven een traphek maken. Dat  voorkomt ongelukken. Voor een zolder zijn er de bekende Vlizotrappen. Voor meer informatie klik op onderstaande link: >>Fred’s Bouwtekeningen

Kippenhok maken

Kippenhok maken Als je een bouwtekening nodig hebt van een kippenhok, dan kan Fred je daaraan helpen. Er zijn er bij met een kippenren en ook met een nachthok. Als je een ondergrond van bijvoorbeeld gras hebt is het ideaal voor kippen om daarop de benen te strekken. Als het regent zitten de kippen lekker… Read More »

Zelf je bed maken

Zelf je bed maken Of je nu een goede tekening nodig hebt voor een tweepersoonsbed òf voor een tweepersoons opklapbed, Fred heeft het allemaal. Ook zijn er tekeningen van onderschuifbedden. Zodat je een bank veranderd in een twee personen bed. Verder kan je ook denken aan een stapelbed met een mooie trap er langs. Handig… Read More »

Kinderbankje maken

Kinderbankje maken   Met MDF planken kan dat heel makkelijk. Die zijn al lekker glad. Vooraf een goed zaagplan maken zodat alles zoveel mogelijk voor gezaagd wordt. Linker en rechter paneel worden in één keer doorgezaagd zodat ze precies gelijk zijn. Met lijmen en schroeven zit alles goed strak tegen elkaar aan. Inbouw scharnieren zorgen… Read More »

Een opbergkist maken

Een opbergkist maken Zelf Een kist maken met 2 kleppen aan de bovenkant  is mogelijk. Dit wordt uitgelegd aan de hand van 3 video’s die je kan bekijken nadat je je aangemeld hebt via onderstaande link:   Fred’s Bouwtekeningen     Een korte samenvatting hoe het een en ander aangepakt wordt:   De eerste stap is… Read More »

Blokhut maken

Blokhut maken Een bestelde blokhut zelf in elkaar zetten. Zorg eerst voor een stevige sokkel, dat is een voetstuk die horizontaal en water pas is, waar de blokhut op komt te staan. De sokkel valt qua afmetingen binnen de wanden van de blokhut, zodat er  geen aflopend regenwater binnen kan komen. De vloer kan daarna op de… Read More »