De kippegids

By | februari 28, 2017

De kippegids

In het kort, is dit wat er allemaal in de Kippengids te vinden is:

  • Diverse bouwtekeningen voor het bouwen van kippenhokken. Van kleine kippenhokken tot grotere varianten te vergelijken met een ‘professioneel’ kippenhok;
  • Een groot aantal tips voor het zelf houden van kippen. Hierdoor is de gids perfect voor iedere hobbyist, maar ook de professionele kippenhouder weet de gids te waarderen.

Maak de mooiste kippenhokken met de Kippengids!

Vergunning nodig voor kippenhok en kippenren?

Een kippenren is ideaal voor je kippen om vrij rond te lopen. Je kippen vinden het fijn en ze zullen minder stress gevoelig zijn. Een goede kippenren en kippenhok, zullen moeten voldoen aan diverse factoren. Je kan vast wel raden waarom dat zo is, want jij wilt ook het beste voor je kippen. Als je namelijk gelukkige kippen hebt, krijg je ook heerlijke eieren. Maar voordat jij straks begint met bouwen, heb ik nog wat tips voor je. Deze tips moet je gebruiken bij het maken van een kippenren en kippenhok. Voor je begint met het bouwen van je kippenren en kippenhok is het belangrijk om de volgende vier punten in acht te nemen: 1. Locatie en plaats 2. Afmetingen 3. Vergunningen 4. Bouwtekeningen

De locatie en plaats van je kippenren en kippenhok

Om te beginnen is de locatie en de plaats belangrijk. Voor je de kippenren en het kippenhok gaat bouwen is het belangrijk om te weten waar jij je ze wil bouwen en hoeveel ruimte je beschikbaar hebt.

De afmetingen van je kippenren

De afmetingen van je kippenren en hok zijn afhankelijk van de grote van het kippenras of soort kippen en het aantal kippen dat je wil gaan houden. Over het algemeen hou je de regel aan dat elke kip 1m3 vrije ruimte om zich heen nodig heeft. Geef je de kippen minder ruimte dan zullen ze elkaar snel gaan pikken. Wanneer een kip eenmaal bloed dan wordt hij dood gepikt. Dit wil je natuurlijk voorkomen door je kippenren en kippenhok van van voldoende grootte te maken.

Bouwvergunning voor je kippenren en kippenhok

Of een bouwvergunning nodig is voor je kippenren is afhankelijk van de afmetingen en de hoogte. Normaal gesproken hoef je voor een kippenren en kippenhok geen vergunning aan te vragen wanneer de ren gemaakt is van hout of kunststof palen met gaas. De maximale hoogte van de ren mag 2 meter zijn. Voor een kippenhok gelden de onderstaande regels: 1. Binnen 30 meter vanaf de bebouwing van je eigen kavel. 2. 1 kippenhok per perceel. 3. Niet groter dan 10 m3. 4. 1 meter vanaf de perceelgrens of tegen een muur van je huis of schuur. 5. Het moet een houten kippenhok zijn. 6. Het kippenhok mag niet in de voortuin worden geplaatst. 7. De nok hoogte mag maximaal 3 meter zijn. Het is raadzaam om altijd even te informeren bij je lokale gemeente. Bij iedere gemeente kunnen de eisen voor een kippenren vergunning verschillen. Misschien is jouw gemeente wel veel soepeler, waardoor je er beter aan doet om alles eerst even uit te zoeken.

Bouwtekeningen voor een kippenren

Wist jij dat kippen langer leven wanneer ze zelf een herkenbare plek hebben waar ze tot rust kunnen komen? Voor de echte kippenliefhebber is dit een feitje waar ze allang van afweten. Alleen heb jij ook je eigen kippenren gemaakt? Ben je dat van plan en zoek je daar bouwtekeningen voor?

Top, ik heb namelijk een tip voor jou waar je kippenren bouwtekeningen kunt vinden. De fameuze Kippengids, ontworpen door de maker van Fred’s Bouwtekeningen, wordt door velen geroemd om het gebruiksgemak en de goede aanwijzingen.

Ook jij kan zelf een kippenren maken met deze tekeningen. Ben je benieuwd hoe de Kippengids precies werkt? Dan nodig ik je uit om snel verder te lezen. Want dit moet je weten!

Deze bouwtekeningen heb je nodig

Eigenlijk kan je zonder een goede bouwtekening geen kippenren maken. Het klinkt wat kort door de bocht, maar het is wel de harde waarheid. Als jij een kippenren wilt maken die goed bij jouw kippen past, heb je een kippenren op maat nodig. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, je hebt namelijk een goede hulp nodig.

Deze goede hulp is terug te vinden in de Kippengids, waar je precies kunt lezen wat je dan moet doen. We vinden het fijn om een beetje geholpen te worden en hulp is de gids zeker.

De vele kippenren bouwtekeningen bieden jou de mogelijkheid om uit verschillende soorten kippenrennen te kiezen. Zo maak jij je eigen keuzes op basis van het aantal kippen dat je hebt en de beschikbare ruimte.

Wanneer je bijvoorbeeld vijf kippen hebt, is het meteen mogelijk om een grotere kippenren te maken. Dat maakt het zelf bouwen van een kippenren zo makkelijk en daar zijn dan ook de kippenren bouwtekeningen voor.

Door iedereen te gebruiken

Ook als jij nog geen ervaring hebt met het maken van een kippenren heb ik goed nieuws, dit is namelijk helemaal niet lastig. Je kunt eenvoudig zelf ontdekken wat je moet doen en welke stappen je moet doorlopen.

En doordat je zelf kunt bepalen waar en hoe je de materialen koopt, ben je ok nog eens goedkoop uit. Wil jij de materialen uit je eigen voorraad halen? Prima! Koop jij liever bij een bouwmarkt je spullen in? Ook geen probleem, want dat is niet waar de Kippengids voor geschreven is. De gids is puur een hulp bij het bouwen van een kippenren. En dat is de reden waarom jij een prachtige kippenren gaat maken!

Zo kom jij aan de Kippengids

Wil jij vandaag nog met het maken van een kippenren beginnen? Dan kan dat! Bij www.kippengids.nl kan je verder lezen wat er allemaal in de gids te vinden is. Je leest welke spullen er nodig zijn en welke stappen er gezet moeten worden. Dit gaat jou helpen om succesvol een kippenren te maken. Wat wil je nog meer?

Goedkoop een kippenhok maken

Wil je supergoedkoop een prachtig kippenhok maken? Dan heb ik de gouden tip voor je: de Kippengids. Ik vertel straks nog meer over deze kippenbijbel, maar eerst leg ik je uit hoe je goedkoop een kippenhok kan maken.

Dat is namelijk zonder twijfel waar jij al die tijd naar op zoek bent. Laag budget, veel kippen en toch behoefte aan een hoogwaardig kippenhok. Welke kippenren je ook in gedachte hebt, ik kan je verzekeren dat jij met deze tips goedkoop een kippenhok kunt maken.

Wil je weten hoe en met welke spullen? Dan raad ik je aan snel verder te lezen. Succes!

Dit moet je eerst halen

Voordat we ook maar een hamer of boor aanraken, gaan we eerst eens kijken welke spullen we nodig hebben. Ik had je beloofd om er nog niet over te beginnen maar toch doe ik het. In de Kippengids, zijn bouwtekeningen te vinden voor kippenhokken. Op deze bouwtekeningen, staat ook welke materialen je moet aanschaffen om te kunnen bouwen.

Koop dus eerst de Kippengids voordat je verder gaat, want alleen dan weet je welke spullen er precies nodig zijn.

Koop de materialen

Je hebt de Kippengids, heel goed! Dan gaan we nu verder kijken naar de materialen die we nodig hebben. Zoals je ziet zijn het materialen die je overal kunt halen. Deze materialen kan je mogelijk ook al uit je eigen voorraad halen. Dan ben je natuurlijk nog goedkoper uit. Win win!

Met de lijst kan je ook naar de bouwmarkt toe. Zij geven je dan direct de spullen die je nodig hebt om het hok te maken. Welke kippenren je ook maakt, alle spullen die beschreven staan in de Kippengids zijn overal te koop. Bij elke fatsoenlijke bouwmarkt of doe-het-zelf zaak.

Begin met het bouwen van het kippenhok

Dan is het nu tijd om het kippenhok te maken. Of je nu wel of geen ervaring met bouwen hebt, de Kippengids is voor iedereen eenvoudig te gebruiken. Je ziet altijd staan wat je moet doen en welke spullen je daarvoor nodig hebt.

Iedereen kan dus met gemak een kippenhok maken. Geen lastige beschrijven maar een duidelijke gids. Dat is wat de maker van de Kippengids voor ogen had en wat hem klaarblijkelijk is gelukt.

Het bouwen van de kippenren gaat vervolgens vanzelf. Je volgt de stappen en je maakt al snel een prachtig hok. Werk hard, wees gemotiveerd en het kippenhok is zo af.

Verdere tips

In de Kippengids staan verder ook nog veel goede tips voor het houden van kippen. Als je dus na het bouwen van je kippenhok klaar bent, kan je de Kippengids regelmatig raadplegen voor goede tips. Zo ga je nog beter met je kippen om en leven ze nog langer.

Wil je ook de Kippengids in je bezit krijgen en een prachtig kippenhok maken? Schaf dan vandaag nog de Kippengids aan en begin met jouw droomproject

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *